Haluaisin nyt kirjoittaa aivan muusta kirjasta, mutta kun tuli luvattua muuta.

Eli tänään nitisen kirjasta Fallen In Love, joka kuuluu Lauren Katen Fallen -sarjaan, mutta ei sitten kuitenkaan kuulu. Itse Fallen-sarjan viimeinen osa Rapture ilmestyy kesällä, mutta sitä odotellessa voi lukea ystävänpäivä(!) lukemistoksi tarkoitetun Fallen In Love -kirjan.



Kuten näissä sivutuotteissa tapana on, ei tämäkään tarjoa mitään uutta. Jotta kirjasta jaksaisi oikeasti innostua täytyy olla sarjan vankkumaton fani. Voi olla, että tämä kirja ei syö mieltäni aivan yhtä pahasti kuin Twilight-sarjan rahaste Bree Tannerin lyhyt elämä, tapojeni vastaisesti laitan tähän linkin, jonka kautta mielipiteeni siihen kirjaan selviää.

Fallen In Love koostuu neljästä novellista, joissa käsitellään kirjan hahmojen onnettomia ja onnellisia rakkaustarinoita ja kaikki tapahtuu tietysti ystävänpäivänä (niin lutuista). Ja onhan se hauska tietää, että nefilit Shelby ja Miles päätyvät yhteen, mutta sokeakin tiesi niin tapahtuvan. En myöskään ollut vailla vielä yhtä kuolemaan johtavaa Luce ja Daniel tarinaa. Muodikkuuden nimissä ainakin yhden langenneista enkeleistä täytyy osoittautua homoseksuaaliksi ja niinpä kirjassa on tarina Arriannesta ja Tessistä. Ainoa kertomus, mikä tarjoaa mitään on Rolandin (enkelpoikii) epäonnistunut romanssi. Siinä tarjotaan vääntöjä kahden maailman välistä, joskin tuskastuttavasti alleviivaten. Ja miten minusta tuntuu, että kielletty rakkaus kahden maailman välissä on tarina, jonka joku muukin on kertonut joskus?

Onneksi kirjan lopussa on Rapturen ensimmäinen luku, joka antaa lupauksen siitä, että tulevasta kirjasta ei vauhtia, mättöä eikä kiperyyttä puutu. Odottakaamme siis kesää ja jos aika tuntuu pitkältä, niin voi lukea Fallen In Loven, mutta ennen lukemista kannattaa kytkeä aivot pienelle teholle.

Lauren Kate: Fallen In Love. Random House 2012. 201 sivua.